1 januari 2013

Vår nyårsafton


Välkomst skumpa till de vuxna.

 

Nana by Iittala


Nyårsdukning 2012


Kuvertet


Hyacinterna i näverkrukorna


Efterrätten

Några bilder från igår kväll, bilder jag tog just innan gästerna kom. Vi avnjöt himmelsk soppa på jordärtskocka, på en bädd av stekt bacon och purjolök samt inlagda mini kantareller. Nybakade semlor. Till varmrätt stekt sik med hollandaise sås, pressad potatis, brysselkål och morötter. Så gott så! All tack till min Gubbe! En del av efterrätten ses på bild ovan. Våra hemgjorda julgodis. Dukningen, något helt annat en tidigare år. Hittade hjärtan i näver på rean. Inspirerades av dem och det fick bli en dämpad dukning utan silverinslag. Papperservetter med satinband och papperssnöre runtom. Enkelt! Plockade fram gamla näverbyttor och ställde i några hyacinter som fortfarande står framme lite här och var. Dammade av våra festglas - Nana från Iittala. Glas jag köpt när jag var tonåring och jobbade på husgeråds avdelningen på stans varuhus. Tänk att man på den tiden, som 15-åring, samlade på glas som kostade 60 mk/st. Idag är vi nöjda att äta soppa ur Ikeas skålar för 60 cent/st :o)

p.s. recept på en del av konfekterna hittar ni här och om nån dag får ni fler recept. Håll ut!


2 kommentarer:

  1. Mmm, er nyårsmeny låter helt superb! Dukningen är mycket vacker, du är så himla duktig på det där!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och du är så himla duktig på att ge uppmuntrande komplimanger! TACK!

      Jo, supén var superb! Inga foton tyvärr...föredrog att njuta av maten till fullo och umgås med härliga vänner. Man trixar inte med kameran en sån fin kväll! :o)

      Radera